FARAN

Μείνετε σπίτι - Είμαστε δίπλα σας

RACE FOR THE CURE

Με έκδηλη χαρά και πολύ κέφι συμμετείχε την περασμένη Κυριακή η ομάδα της Faran στο Greece Race for the cure, στο κέντρο της Αθήνας. Θέλοντας να τονίσει την αξία της συμμετοχής η ομάδα συμμετείχε στον περίπατο των 2 χλμ υποστηρίζοντας το μήνυμα του «Race for the Cure» για την πρόληψη στην υγεία και την ανάδειξη του παραδείγματος δύναμης των γυναικών που έχουν βιώσει τη νόσο. Η FARAN ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα και ιδίως σε θέματα που αφορούν την Υγεία , στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα θεσμό της Αθήνας κατά του καρκίνου του μαστού.

Η ελληνική εκδήλωση του «Race for the Cure» είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ των 140 που οργανώνονται παγκοσμίως. Σήμερα, συνεχίζουν να αναπτύσσονται εκστρατείες για την καταπολέμηση του καρκίνου μαστού σε όλο και περισσότερες χώρες, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για τον τακτικό έλεγχο, τις σύγχρονες δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους και τις νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣΗ ΕΟΠΕ

Η Faran SA θέλοντας να στηρίξει τις ανάγκες της Ογκολογικής κοινότητας για συνεχιζόμενη επιστημονική κατάρτιση και παραγωγή επιστημονικού έργου υψηλού επιπέδου, αποφάσισε να αθλοθετήσει σε ετήσια βάση στην Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) το επιστημονικό έπαθλο των δύο Χιλιάδων Ευρώ (2.000€) για την βράβευση της καλύτερης εργασίας που θα δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της εταιρείας, το FCO (Forum of Clinical Oncology).

Η πεποίθηση μας είναι ότι το περιοδικό της εταιρείας, έχοντας αποδείξει την αξία του σε επιστημονικό επίπεδο βιβλιογραφίας, αξίζει να μεγιστοποιήσει την απήχηση του σε παγκόσμιο επίπεδο, δημοσιεύοντας πρωτότυπα άρθρα από Έλληνες και ξένους επιστήμονες στον χώρο της ογκολογίας.

Η Faran SA, βρίσκεται στο πλευρό της ΕΟΠΕ και στην προσπάθεια αυτή.

Η επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για την βράβευση και απονομή του οικονομικού επάθλου θα οριστεί από την ΕΟΠΕ βάσει εσωτερικής διαδικασίας της

ΒΑΛΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Κινητοποιώντας το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του νεφρού, η εταιρεία ΦΑΡΑΝ πραγματοποίησε αθλητική – κοινωνική δράση με βασικό σύνθημα «Βάλε γκολ στον καρκίνο του νεφρού». Για τους ανθρώπους της εταιρείας, ήταν μια μέρα γεμάτη άθληση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού. Τη δράση, οργάνωσε, συντόνισε και υλοποίησε, το τμήμα Ογκολογίας της ΦΑΡΑΝ, ενισχύοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, συμμετείχε εθελοντικά και αφιλοκερδώς ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και θρύλος των γηπέδων, Νίκος Σαργκάνης που η συνεισφορά του και η παρουσία του, θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας προσπάθησαν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε αποδόθηκε ως δωρεά στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΦΑΡΑΝ, κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για τη συνεισφορά τους στη δράση, ανέφερε: “ Η σημερινή εκδήλωση είναι μία πρωτοβουλία των ανθρώπων μας, τηρώντας την δέσμευση στο όραμά μας να προσφέρουμε στον Έλληνα ένα πιο “υγιές” μέλλον. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του νεφρού, βρήκαμε την ευκαιρία να κινητοποιηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.»

Οι νέες θεραπείες, καθιστούν τον καρκίνο του νεφρού, ένα χρόνιο νόσημα. Ο παθολόγος- ογκολόγος κος Γ. Τσιρώνης της ογκολογικής κλινικής του ΓΝΑ Αλεξάνδρα αναφέρθηκε στην σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του Νεφρού. Όπως τόνισε ο κος Τσιρώνης ο αριθμός των νεών περιστατικών για την Ευρώπη το 2019 προβλέπεται να είναι 136.515 με διάμεση ηλικία τα 64 έτη και υπεροχή του ανδρικού φύλου. Η αιτιολογία εμφάνισης περιλαμβάνει παράγοντες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η υπέρταση. Η αποφυγή καπνίσματος και η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους αποτελούν βασικούς παράγοντες προφύλαξης. Το 2019 υπάρχουν πλέον πολλοί θεραπευτικοί παράγοντες που καθιστούν τον καρκίνο του νεφρού ένα χρόνιο νόσημα…»

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η ΦΑΡΑΝ είναι μία από τις πιο ιστορικές Φαρμακευτικές Εταιρίες στην Ελλάδα, με ίδρυση το 1950 και στόχο να προσφέρει καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας, Θεραπευτικής Αξίας, σύγχρονης Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Τεκμηριωμένης Ασφάλειας.

Με επιλεγμένες διεθνείς συνεργασίες και την εμπιστοσύνη της Ιατρικής Κοινότητας προσφέρει θεραπευτικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων στο χώρο της Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ρευματολογίας, Ορθοπεδικής, Παθολογίας και Γυναικολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της ΦΑΡΑΝ, www.faran.gr.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αποτελεί Σωματείο με σημαντική δράση στην ειδική μέριμνα, την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου. Η ενημέρωση όλων των Ελλήνων για την πρόληψη του καρκίνου και οι τρόποι και μέθοδοι έγκαιρης διάγνωσης του, αποτελεί καταστατική υποχρέωση του Σωματείου όπως και διδαχή των Λειτουργών Υγείας με συστηματικά μαθήματα και κατανοητές απλές ομιλίες προς το κοινό σε πανελλήνια κλίμακα.

Η προληπτική ιατρική είχε γίνει πλέον κεντρική επιδίωξη των λειτουργιών και του μεγάλου έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που επί 50 χρόνια έχει ηγετική θέση στον Αντικαρκινικό Αγώνα στη χώρα μας και με Διεθνή αναγνώριση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας www.cancer-society.gr